0
Het verhaal achter

De customer cases van Thomas More

De Thomas More Hogeschool kent een aantal expertise domeinen waarop regelmatig onderzoek gevoerd wordt. De onderzoekers, studenten en bedrijven slaan daarvoor de handen in elkaar.

Opdracht

De onderzoeken van de hogeschool in de kijker zetten en KMO's aantrekken voor een samenwerking.

Resultaat

9 customer cases van 2,5 minuten

Video services

Conceptontwikkeling - Regie - Filmen - Montage - Grafische elementen

Complexe onderzoeken in toegankelijke video's

Het format werd bedacht samen met het departementshoofd media. De expertise van de hogeschool op vlak van video maakte dat we al snel op dezelfde golflengte zaten: We wouden dynamische customer cases.

Een dynamisch format

De Thomas More Hogeschool wou aan de hand van customer cases 9 expertise domeinen in beeld brengen. De term 'onderzoek' klinkt niet voor iedereen even sexy dus was het belangrijk een dynamisch format uit te werken.

 

We kozen voor een intro van timelapses die meteen interesse wekt bij de kijker en een speelse outro die de kijker benieuwd maakt naar meer. De opbouw is in elke video dezelfde: de onderzoeker leidt het onderwerp in aan de hand van een probleem, een zoektocht en de partner (KMO) vult aan tot ze ook in de video tot een boeiend resultaat komen.
 
Voor de interviews werd de camera op een slider gezet. Zo blijft het beeld steeds zachtjes in beweging. De 'plakbeelden' of inserts werden grotendeels gefilmd op ronin, een stabilisator voor de camera. Op die manier krijg je dynamiek doorheen de hele video.

Het resultaat

9 Cases uit specifieke expertise domeinen werden vertaald naar video's die het onderwerp toegankelijk maken voor iedereen. De video's zijn te zien op sociale media en op de website van de hogeschool. Het doel is om KMO's te overtuigen van het belang van goed onderzoek.
 
Het voordeel van customer cases is dat beide partijen positieve visibiliteit krijgen, want ze zijn innovatief, getuigen van expertise en het onderzoek is in de meeste gevallen van maatschappelijk belang.

All
360° Video voor Thomas More
360° Video voor Thomas More
De Thomas More Hogeschool hecht enorm veel belang aan onderzoek. Onderzoekers, studenten en KMO's slaan daarbij de handen in elkaar om een oplossing te bieden voor o.a. maatschappelijke uitdagingen. Hoe kon je 360° video gaan inzetten in het dagelijkse leven? Dat zocht de Thomas More Hogeschool uit samen met Option Media. Omdat de hogeschool steeds op zoek is naar KMO's om mee samen te werken, wou de school inzetten op video. We maakten enkele customer cases waarin de hogeschool en de partner vertellen over hun samenwerking, maar ook over de uitkomst van hun onderzoek.
Client name: Thomas More Hogeschool
Date: 2019
Link: https://www.youtu.be/dgADGBw233s
360° Video voor Thomas More
Testimonial
Autonoom rijden - Thomas More en Volvo Trucks
Autonoom rijden - Thomas More en Volvo Trucks
De Thomas More Hogeschool hecht enorm veel belang aan onderzoek. Onderzoekers, studenten en KMO's slaan daarbij de handen in elkaar om een oplossing te bieden voor o.a. maatschappelijke uitdagingen. De toekomst is autonoom rijden. Dat bewijzen de onderzoekers van het autotechnologie centrum in Sint-Katelijne-Waver. Zij ontwikkelden in samenwerking met Volvo een app die vrachtwagens kan besturen. Omdat de hogeschool steeds op zoek is naar KMO's om mee samen te werken, wou de school inzetten op video. We maakten enkele customer cases waarin de hogeschool en de partner vertellen over hun samenwerking, maar ook over de uitkomst van hun onderzoek.
Client name: Thomas More Hogeschool
Date: 2020
Link: https://youtu.be/fqYuLH3bZO8
Autonoom rijden - Thomas More en Volvo Trucks
Testimonial
Multi-start voor Thomas More
Multi-start voor Thomas More
De Thomas More Hogeschool hecht enorm veel belang aan onderzoek. Onderzoekers, studenten en KMO's slaan daarbij de handen in elkaar om een oplossing te bieden voor o.a. maatschappelijke uitdagingen. Bejaarden en vooral mensen met dementie kunnen last hebben van slikproblemen. Thomas More en Tops foods vonden dat het tijdperk van de geplette boterham in koffie voorbij was en bedachten samen een nieuw product voor deze doelgroep dat niet alleen meer smaak bracht, maar ook nog eens langer houdbaar is: Multi-start. Omdat de hogeschool steeds op zoek is naar KMO's om mee samen te werken, wou de school inzetten op video. We maakten enkele customer cases waarin de hogeschool en de partner vertellen over hun samenwerking, maar ook over de uitkomst van hun onderzoek.
Client name: Thomas MoreHogeschool
Date: 2019
Link: https://www.youtube.com/watch?v=gNlBlky_Ap4
Multi-start voor Thomas More
Testimonial
Klaar om jouw verhaal te vertellen met video?
Contacteer ons