0
Het verhaal achter

De virtuele rondleiding in het Oscar Romero College

Het Oscar Romero College in Dendermonde kon dit jaar de deuren niet openen om toekomstige leerlingen te verwelkomen. Daarom kozen ze voor een virtuele aanpak.

Opdracht

Een virtuele open schooldag voor toekomstige leerlingen en hun ouders.

Resultaat

1 video van 11 minuten
4 social media video's van 15 seconden

Video services

Conceptontwikkeling - Regie - Filmen - Montage - Creatie grafische elementen

Race tegen de tijd

We hadden een week de tijd om het format te realiseren. De opdracht was een rondleiding, verder kregen we carte blanche.

De directie van de school vertrouwde op onze expertise en zorgde voor een vlotte samenwerking. Productioneel slaagden zij erin om last minute nog iedereen op te roepen.

Rondleiding in combinatie met interviews

De uitdaging aan deze opdracht was enerzijds de tijdsdruk. We hadden 3 dagen de tijd voor deze productie. Opname op woensdag, montage op donderdag, review op vrijdag om te publiceren op zaterdag.

Anderzijds is bij een rondleiding de stabilisatie van het beeld erg belangrijk. Om zo efficiënt en mobiel mogelijk te werken, pasten we ons technisch materiaal aan.
We draaiden op ronin met een easy rig en namen de klank extern op. Een andere uitdaging was de snelle omschakeling van binnen- naar buitenbeelden.

Format

De opdracht was een rondleiding. Omdat de visie van de school vertrekt vanuit de leerling, kozen we voor een leerling als gids.
Naast de rondleiding zouden zeker 9 personen aan het woord komen. Om elke persoon vlot in te leiden, maakten we telkens een slow motion shot met daarop de geanimeerde SVO (grafische titel). Die animatie trokken we door op inhoudelijk vlak. Er valt veel te vertellen over een school. Daarom is het belangrijk elk onderdeel af te bakenen met de nodige grafische elementen in de huisstijl van de school.

Het resultaat

We slaagden erin om in 3 dagen tijd een afgewerkte video van 11 minuten te realiseren met geanimeerde grafieken in de huisstijl van de school. De hands on aanpak van de school zorgde er mede voor dat we tot dit eindresultaat konden komen.

Op vraag van de school werden ook archiefbeelden toegevoegd. Hoewel we dit esthetisch liever afraden, moeten we ons op dat moment de vraag stellen: Vormen deze extern gemaakte beelden een meerwaarde voor de video? In dit geval: Ja.

Het doel van deze video is om toekomstige leerlingen en hun ouders te laten zien wat de school te bieden heeft. Videobeelden van een toffe skireis en andere uitstapjes, met de gsm gemaakt, dragen hiertoe bij.

Klaar om jouw verhaal te vertellen met video?
Contacteer ons